Първоначално публикувано от SilentlyLoud
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
AF 145 1.4 90bhp ОГРОМЕН разход.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от SilentlyLoud Покажи съобщениеКъде точно до КАТ ? Апък ако имаш и номер ще си перфектен.
Comment
-
Колеги и аз имах такъв проблем с колата на жената.Мазда 121 1,3,16v моноинжекция.Зимата я караше само до работа и обратно което е 2 км в едната посока.Въпреки здравия термостат в студено време не отлепяше стрелката за температурата а отзад яко черен аспух и мирис на бензин.Разхода не го засичах точно но от мининимума на стрелката слагах 20 лв което са 8 л бензин и караше докато стигне пак там.Е при такива условия минаваше между 50 и 60 км което е между 13 и 16 /100.Правих всякакви диагностики и проверих всичко по колата уж беше в норма.Дойде лятото и към този пробег взе да кара и малко повече,и по същия метод на засичане вече минаваше с 8 л 100 км че и до 110 е стигала.И нещо друго,приятел с карбураторна тойота на газ си беше играл да засича колко време работи двигателя му с един карбуратор,каза че като я пали студена на бензин на смукач с 1 карбуратор изкарва на място 3-4 пъти по малко време отколкото когато е загряла и без смукач колата.Last edited by 688757; d.m.y г., 21:41.
Comment
-
Така е ,но наистина на студен ддвигаттел разхода е в пъти по висок.Днес се убедих и на фиата ми мареа 1,6 който е и с метан.На студена кола работеща на метан спирам крана отзад на бутилката и веднага гасне.После го ннаправих на топъл двиггател и поработи доста повече.
Comment
-
Ходих при Йонко ходих и на на още един сервиз казаха ми просто да си сложа газова уредба и , че така както я карам "без да я чакам много много сутрин и на къси разстояния" оправия няма. Трябва да я чакам сутринта по 15 минути да загрее , че тогава да я карам. Ма спра ли я някъде и ако я оставя за половин , един час пак същата история с чакането. Газова уредба май , ще бъде.Алфа Ромео 145 1.4 90кс
Comment
-
Първоначално публикувано от SilentlyLoud Покажи съобщениеХодих при Йонко ходих и на на още един сервиз казаха ми просто да си сложа газова уредба и , че така както я карам "без да я чакам много много сутрин и на къси разстояния" оправия няма. Трябва да я чакам сутринта по 15 минути да загрее , че тогава да я карам. Ма спра ли я някъде и ако я оставя за половин , един час пак същата история с чакането. Газова уредба май , ще бъде.Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.
Comment
-
Кола на място не се загрява, има доста изписано по темата.
Самия мотор, работейки на място без натоварване загрява много по бавно. А то не е само мотора, скоростната кутия и тя има нужда от загряване, лагерите също. След като се запали колата се кара бавно и без да се натоварва рязко, докато влезе в нормален температурен режим.
Колегата наистина може да има проблем, ама и тези майстори, които са го пратили директно за газова уредба, явно са "майстори".AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Най-малкото, което могат да направят за боксера без дебитомер е - да погледнат дали ламбда сондата прави нещо. То това с левовете и газовата е ясноAR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Ламбдата на студено не работи, но като загрее и ако не заработи добре какво става. ЕКУ- то се адаптира главно по тази сонда и всичкия разход отива по дяволите.
Отделно наблюденията ми от моя боксер са, че загрява сравнително бързо, не му е нужно дълго време до достигане на нормална температура.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
sigpic
Comment
-
Питащия е от Русе, аз също съм от там, поне 8 години имам съжителство с боксера ми и разхода му на бензин си е бил в нормите. Града не е с много натоварено движение. Това е.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
sigpic
Comment
Comment