Известие

Collapse
No announcement yet.

AF 145 1.4 90bhp ОГРОМЕН разход.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от SilentlyLoud Покажи съобщение
    Да и това е проблем. Къде да отида на диагностика в Русе не знам. Ако някой имам някаква идея. Има една темичка с телефон ама тя е от 2007.
    Йонко до КАТ.

Comment

Къде точно до КАТ ? Апък ако имаш и номер ще си перфектен.
      Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

Къде точно до КАТ ? Апък ако имаш и номер ще си перфектен.
        0888640793

Comment

Колеги и аз имах такъв проблем с колата на жената.Мазда 121 1,3,16v моноинжекция.Зимата я караше само до работа и обратно което е 2 км в едната посока.Въпреки здравия термостат в студено време не отлепяше стрелката за температурата а отзад яко черен аспух и мирис на бензин.Разхода не го засичах точно но от мининимума на стрелката слагах 20 лв което са 8 л бензин и караше докато стигне пак там.Е при такива условия минаваше между 50 и 60 км което е между 13 и 16 /100.Правих всякакви диагностики и проверих всичко по колата уж беше в норма.Дойде лятото и към този пробег взе да кара и малко повече,и по същия метод на засичане вече минаваше с 8 л 100 км че и до 110 е стигала.И нещо друго,приятел с карбураторна тойота на газ си беше играл да засича колко време работи двигателя му с един карбуратор,каза че като я пали студена на бензин на смукач с 1 карбуратор изкарва на място 3-4 пъти по малко време отколкото когато е загряла и без смукач колата.
          Last edited by 688757; d.m.y г., 21:41.

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:50.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Така е ,но наистина на студен ддвигаттел разхода е в пъти по висок.Днес се убедих и на фиата ми мареа 1,6 който е и с метан.На студена кола работеща на метан спирам крана отзад на бутилката и веднага гасне.После го ннаправих на топъл двиггател и поработи доста повече.

Comment

Ходих при Йонко ходих и на на още един сервиз казаха ми просто да си сложа газова уредба и , че така както я карам "без да я чакам много много сутрин и на къси разстояния" оправия няма. Трябва да я чакам сутринта по 15 минути да загрее , че тогава да я карам. Ма спра ли я някъде и ако я оставя за половин , един час пак същата история с чакането. Газова уредба май , ще бъде.
                Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

Ходих при Йонко ходих и на на още един сервиз казаха ми просто да си сложа газова уредба и , че така както я карам "без да я чакам много много сутрин и на къси разстояния" оправия няма. Трябва да я чакам сутринта по 15 минути да загрее , че тогава да я карам. Ма спра ли я някъде и ако я оставя за половин , един час пак същата история с чакането. Газова уредба май , ще бъде.
                  То и с газова уредба ще е почти същата работа. Ако не изчакаш сутрин 5 мин. да загрее и да прехвърли на газ ти пак си переш на бензин. Хубаво е сутрин да изчакваш поне оборотите да паднат, защото карането на смукач си е пребиване за джоба.
                  Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Кола на място не се загрява, има доста изписано по темата.
                    Самия мотор, работейки на място без натоварване загрява много по бавно. А то не е само мотора, скоростната кутия и тя има нужда от загряване, лагерите също. След като се запали колата се кара бавно и без да се натоварва рязко, докато влезе в нормален температурен режим.
                    Колегата наистина може да има проблем, ама и тези майстори, които са го пратили директно за газова уредба, явно са "майстори".
                    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                    sigpic

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:51.

Comment

Най-малкото, което могат да направят за боксера без дебитомер е - да погледнат дали ламбда сондата прави нещо. То това с левовете и газовата е ясно
                        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                        sigpic

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:51.

Comment

Ламбдата на студено не работи, но като загрее и ако не заработи добре какво става. ЕКУ- то се адаптира главно по тази сонда и всичкия разход отива по дяволите.
                            Отделно наблюденията ми от моя боксер са, че загрява сравнително бързо, не му е нужно дълго време до достигане на нормална температура.
                            sigpic

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:52.

Comment

Питащия е от Русе, аз също съм от там, поне 8 години имам съжителство с боксера ми и разхода му на бензин си е бил в нормите. Града не е с много натоварено движение. Това е.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X